Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Bonaireaanse gedeputeerde El Hage vanaf vandaag demissionair

DINSDAG, 05 NOVEMBER 2013

KRALENDIJK — Vandaag is het de laatste officiële werkdag van Burney el Hage als gedeputeerde van het Openbaar Lichaam Bonaire. Na twintig jaar lang één van de bepalende gezichten van Bonaire te zijn geweest, geeft hij de pijp aan Maarten. Vanmorgen heeft hij zijn ontslagbrief officieel ingediend bij de Eilandsraad.

In zijn ontslagbrief stelt El Hage dat hij conform artikel 55, lid 1, van de WolBES, zijn ontslagname schriftelijke meedeelt. “Hiervoor heb ik enige tijd geleden de leiding van de partij UPB in kennis gesteld van mijn besluit een punt te zetten achter mijn politieke loopbaan. Dientengevolge volgt dus ook mijn ontslagname als gedeputeerde van Bonaire”, schrijft hij aan de Eilandsraad.

Hij bedankt voor de werkrelatie en schrijft zich maximaal te zullen blijven inzetten voor de juiste en geëigende ontwikkeling van Bonaire en de ontwikkelingsmogelijkheden van haar inwoners.

Officieel is hij dus na vandaag politicus af. “Na morgen heb ik geen enkele rol meer te spelen in politieke noch bestuurlijke zaken”, zegt hij. Maar toch kan hij niet gelijk van zijn vrije tijd gaan genieten. Zijn ontslag gaat pas in, conform artikel 55 van de Wet openbare lichamen Bonaire, St. Eustatius en Saba (WolBES), een maand na de dag waarop hij zijn ontslag heeft genomen of zoveel eerder als zijn opvolger de benoeming heeft aangenomen. Als de Eilandsraad er niet in slaagt om tijdig een vervanger te vinden, dan is er een probleem, zegt El Hage, omdat er dan slechts twee gedeputeerden in functie zijn, terwijl volgens de WolBES er drie gedeputeerden zijn voor Bonaire. Voorlopig blijft hij dus aan als demissionair gedeputeerde.

El Hage kijkt tevreden terug op de periode die achter de rug is. “Ik heb mijn bijdrage geleverd en op allerlei manieren getracht om een beter systeem te bewerkstelligen voor de bevolking. Ik heb natuurlijk wel mijn eigen mening over de richting waarin Bonaire zich zou moeten ontwikkelen. Die ben ik bereid om met anderen te delen, als ik daarom wordt gevraagd”, aldus El Hage in een van zijn laatste interviews als gedeputeerde.

Terugblikkend zegt de aftredende gedeputeerde verder: “Ik heb gedaan wat binnen mijn bereik was en zal wie mij om advies vraagt, blijven adviseren, ongeacht de politieke kleur. Ik wil een beter welzijnsniveau voor het eiland. Bonaire is de laatste jaren vooruitgegaan. Er zijn grote stappen gezet sinds 10-10-‘10. Het is niet gemakkelijk om de problemen van een kleine gemeenschap op te lossen. Maar in grote trekken is Bonaire vooruitgegaan. Wij moeten samen blijven werken aan verbeteringen op sociaal terrein, voor de ouderen, de kinderen, gehandicapten en voor een betere economie, zodat de mensen een betere leven te kunnen leiden”.

Voorlopig is hij van plan om op Bonaire te blijven wonen. El Hage: “Ik hou van Bonaire. Ik kijk ernaar uit om van het leven op Bonaire te genieten. Bonaire is een heerlijke plaats om te leven vooral voor mijn hobby’s sport en fotografie. Bonaire is ideaal daarvoor.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top