Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Bijna 1,5 miljard aan belastingschuld Aruba niet inbaar

WOENSDAG, 08 FEBRUARI 2012
ORANJESTAD — Van de uitstaande aanslagen van de belastingdienst – ter waarde van 2 miljard florin- is waarschijnlijk ongeveer 600 miljoen florin inbaar. Momenteel behandelt de belastingdienst teruggaven over het jaar 2008. De regering heeft geld gereserveerd in de Landsbegroting om een inhaalactieplan te maken. Dit blijkt uit de recente beantwoording van Statenvragen in het parlement.

Enkele parlementsleden wilden onder meer weten wat het totaal is aan nog te vorderen belastingaanslagen, in het bijzonder de zogenaamde taxatieve, ambtshalve aanslagen. Ze wilden ook weten hoe de regering de achterstallige belastingen gaat vorderen. Het managementteam van de belastingdienst heeft onderzoek verricht naar deze uitstaande aanslagen en kwam tot de voorlopige conclusie dat er dus ongeveer 2 miljard florin aan taxatie of aanslagen uitstaat. Hiervan is rond de 600 miljoen reëel en inbaar, aldus de regering.

Op de vraag hoe de regering de achterstallige belastingen gaat innen, kwam geen specifiek antwoord. Er werd slechts gezegd dat op basis van het verbeterplan van het managementteam van de belastingdienst een inhaalactieplan is opgesteld en dat hiervoor middelen zijn gereserveerd. Eind vorige maand schreef Amigoe al over een versoepeling van de betalingstermijn voor belastingschulden. De belastingdienst zei toen met een nieuwe betalingsregeling te komen. Tot 31 december van dit jaar kunnen burgers en bedrijven de belastingdienst vragen om een verlenging van hun terugbetalingstermijn.

Share this page:
« Back
Back to Top