Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Beveiliging en Bijstanddienst Suriname nog niet in eigen pand

26/02/2013

PARAMARIBO – De Beveiliging en Bijstanddienst Suriname (BBS) moet langer dan gedacht gebruik maken van huurpanden. De renovatie van het nieuwe onderkomen van de dienst is nog niet af. Vooral het aansluiten van water, stroom en telefoon neemt veel tijd in beslag, zegt Darnie Stolk, hoofd van de BBS.

“We hadden gehoopt dat we onze verjaardag in het nieuwe pand zouden vieren. We halen die datum niet”, zegt Stolk. De BBS bestaat 10 april 43 jaar. Het nieuwe gebouw is volgens Stolk eind mei helemaal af.

De BBS huurt nu twee panden, aan de Henck Arronstraat en de Nassylaan. Eind maart verloopt echter het huurcontract van het gebouw aan de Nassylaan. Dat is vrijdag ook meegedeeld aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie (JusPol). Belfort was op bezoek bij de BBS in verband met de overhandiging van nieuwe voertuigen. Stolk heeft de bewindsman gevraagd om de huur met twee maanden te verlengen.

Vanaf zijn aantreden in 2011 zegt Stolk zich sterk te hebben gemaakt voor een eigen gebouw voor de BBS. Uiteindelijk is een pand gekocht aan de Van Idsingastraat dat echter gerenoveerd moest worden.  Op het terrein is al een opleidingcentrum opgezet. Het merendeel van de werkzaamheden is verricht door gedetineerden.  De totale renovatie kost anderhalf miljoen Surinaamse dollar.

Share this page:
« Back
Back to Top