Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Betalingsprobleem overheid volgens Surinaams bedrijfsleven nog niet zo groot

29/04/2013

PARAMARIBO – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven maakt zich nog niet druk over de betalingsproblemen van de overheid. “Het probleem is nog niet zo groot dat we acties moeten ondernemen”, zegt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn. De organisatie houdt de vinger wel aan de pols. Vooralsnog wordt het aan de individuele bedrijven overgelaten om de Staat te laten betalen.

“Het is altijd een probleem geweest bij opeenvolgende regeringen. De betalingsdiscipline van de overheid is altijd slecht geweest”, benadrukt de voorzitter. Welzijn legt uit dat na de devaluatie van de Surinaamse munt in januari 2012 de betalingen aan het bedrijfsleven vlotter gingen. De overheid betaalde haar rekeningen op tijd. Daar waren de ondernemers aan gewend geraakt. “Nu begint iedereen te klagen, omdat we weer terug zijn in de oude situatie”, stelt Welzijn.

Vooral ondernemers met geleend kapitaal komen in de problemen, want hoe langer hun betalingen uitblijven, hoe meer rente ze aan de bank moeten betalen. Welzijn vreest dat bedrijven deze extra kosten zullen doorberekenen in hun prijzen, wat inflatie tot gevolg zal hebben. Daarnaast krijgt het herstelde vertrouwen van het bedrijfsleven in de overheid een knauw. “Men begon weer vertrouwen te krijgen in de overheid, maar nu wordt men weer huiverig om op krediet te leveren voor de Staat”, stelt hij.

Share this page:
« Back
Back to Top