Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Benoeming president en 5 leden Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Nieuwsbericht Rijksoverheid | 26-04-2013

De heer mr. E.J. van der Poel wordt de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor benoeming. Hij zal per 17 augustus 2013 mevrouw mr. L.C. Hoefdraad opvolgen, die dan met pensioen gaat.

Van der Poel (1953) was tot en met 31 december 2012 bestuurslid van het fusiebestuur van het te fuseren gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast was hij bestuurslid, waarnemend president en voorzitter van de sector civiel recht bij het gerechtshof in Arnhem. Verder is hij al eens twee termijnen van vijf jaar lid geweest van het Gemeenschappelijk Hof.

De Rijksministerraad heeft er ook mee ingestemd om vijf nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot lid van het Gemeenschappelijk Hof per 1 augustus 2013. Het betreft:

  • de heer mr. W.J. Noordhuizen (1964), standplaats Aruba,
  • mevrouw mr. I.M. Vanwersch (1960), standplaats Aruba,
  • de heer mr. J.H.M. van de Ven (1963), standplaats Sint Maarten,
  • mevrouw mr. K. Mans (1970), standplaats Sint Maarten,
  • mevrouw mr. M.C.B. Hubben (1976), standplaats Curaçao.
Share this page:
« Back
Back to Top