Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Belastingverdrag Aruba en Canada

DONDERDAG, 24 MEI 2012, ORANJESTAD/DEN HAAG — De autoriteiten van Aruba en Canada hebben afspraken gemaakt over de uitwisseling van belastinggegevens.

Daardoor staat Aruba nu op een ‘witte’ lijst van landen die de standaarden van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) hebben ingevoerd. Het verdrag is een gevolg van die richtlijnen. Oeso schrijft gegevensuitwisseling voor als een middel in de strijd tegen belastingontduiking, fraude, witwaspraktijken en de financiering van terroristische activiteiten. Aruba behoorde in 2009 nog tot de ‘grijze lijst’ van landen die de doelstellingen van de OESO wel onderschrijven, maar nog niet volledig hebben geïmplementeerd. Door het sluiten van belastingverdragen staat Aruba inmiddels dus op de ‘witte lijst’. De onderhandelingen over het verdrag werden door Aruba en Canada gedaan, maar de Nederlandse demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal (VVD), was uiteindelijk verantwoordelijk voor de ondertekening. Hij heeft de Tweede en Eerste Kamer gevraagd hiermee in te stemmen.

 

Share this page:
« Back
Back to Top