Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Begrotingsbehandeling vandaag hervat in Suriname

DE WARE TIJD:

04/12/2012

PARAMARIBO – De Nationale Assemblee hervat vandaag na bijna twee weken rust de begrotingsbehandeling 2013. De debatten waren geparkeerd in verband met ACP-EU-vergadering die vorige week hier is gehouden.

In de eerste ronde zijn de politieke discussies diverse keren ontspoord vanwege persoonlijke aanvallen en beschuldigingen door coalitie- en oppositieleden. De onthulling dat NDP-assembleelid Amzad Abdoel binnen een maand een stuk domeingrond kreeg, terwijl er eerdere aanvragers waren, heeft veel stof doen opwaaien. Ook de uitgifte van bijna tien keer zoveel grond aan de toen pas tot DNA-lid gekozen VHP’er Sheilendra Girjasing, kort voor de regeringsoverdracht in 2010, zorgde voor enige opschudding.

Het gronduitgiftebeleid kwam voor het zoveelste jaar weer onder vuur van het college. Maar ook het volgens de oppositie verkwistende uitgavenbeleid werd aan de kaak gesteld. Van de oppositie kwamen indringende vragen over middelen die bij de Centrale Bank van Suriname waren geparkeerd door de vorige regering, al een bestemming hadden maar nu verdwenen zouden zijn. Zo wilde NPS-parlementariër en ex-president Ronald Venetiaan weten wat er is gebeurd met een bedrag van SRD 70 miljoen dat was gereserveerd voor de 5,5 procent woningbouwleningen en de middelen voor de dijken in Commewijne en Coronie. De regering is de komende dagen aan zet om te antwoorden op de talrijke vragen van het parlement.

Share this page:
« Back
Back to Top