Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Auto politieagent in beslag genomen vanwege geluidoverlast

14/03/2017

PARAMARIBO – Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust heeft zondagavond aan de Wilhelminastraat een auto in beslag laten nemen door de politie, vanwege geluidsoverlast. “Ik heb er geen problemen mee als mensen zich daar willen ontspannen en naar muziek uit de auto luisteren. Maar je gaat daar geen car audio battle houden”, reageert Nerkust. Bovendien heeft de betrokken overtreder zich volgens de burgervader misdragen tegenover hem en de politie.

“Nadat de politie vertrokken was, heeft hij het geluid tweemaal hoger gezet”. De dc heeft toen besloten om de politie nog eens te laten komen om hem te waarschuwen. De man zou hierbij echter afkeurende uitlatingen hebben gedaan en toen de politie hem daarover wilde aanspreken, is hij in zijn voertuig gestapt en weggereden. “Dat getuigt van geen respect voor de politie en geen respect voor je medemens”, vindt Nerkust. De politieagenten zijn hem achterna gegaan en hebben het voertuig in beslag genomen. Uit andere bronnen verneemt de krant dat de overtreder zelf ook politieman is.

De dc zegt dat hij consequent tegen dergelijke vormen van geluidshinder zal optreden. Bij volgende keren zal het volgens hem niet bij één overtreder blijven. “Ik ga al die auto’s in beslag nemen”. Hij vindt dit gedrag onacceptabel. Het is al geruime tijd gebruik dat vooral jongeren zich in het weekend aan de Wilhelminastraat verzamelen met eten en drank. Uit het merendeel van de geparkeerde auto’s klinkt luide muziek en er worden shows gegeven van auto’s, motorfietsen en bromfietsen. Er is vaker hierover geklaagd, omdat de bezoekers niet alleen voor geluidsoverlast zorgen, maar ook voor enorm veel vuil. Hierop heeft echter nog geen enkele functionaris een gepast antwoord kunnen formuleren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top