Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Arubaanse werkgeversorganisatie blij met pensioenmaatregelen

ZATERDAG, 28 DECEMBER 2013

ORANJESTAD — Werkgeversorganisatie Atia is blij met de wijzigingen in het pensioenstelsel (AOV). Het had al eerder gemoeten, maar we zijn tevreden dat nu de beslissing is genomen, zo laat de organisatie weten. De werkgevers zijn ook blij met ‘de stabiliteit’ die de vaststaande premiestijgingen bieden.

“Niemand wil graag de kosten zien stijgen, maar in het geval van het pensioenfonds moeten we ons realiseren dat het in het algemeen belang is dat het geld dat de personen die pensioen moeten ontvangen, door bedrijven en werknemers op een verantwoorde en gecontroleerde manier wordt opgebracht”, aldus Atia.

De werkgeversorganisatie pleit al jaren voor een structurele oplossing voor het probleem van het pensioenfonds. Tijdens de Sociaal Dialoog werd duidelijk dat de pensioenbeheerder, Sociale Verzekeringsbank (SVB), een punt bereikt heeft waarop het pensioen niet langer uitgekeerd kan worden zonder ‘astronomische schulden’ te verzamelen. SVB-directeur Edwin Jacobs en zijn medewerkers hebben dat volgens Atia op een ‘professionele en transparante’ manier heel specifiek en gedetailleerd uitgelegd.

De verhoging van de pensioenleeftijd en de stijging van pensioenpremie bleek de formule voor sanering van het pensioenfonds. En hoewel Atia voor een snellere verhoging van de pensioenleeftijd was, gezien de schulden die gemaakt moeten worden, is de organisatie toch tevreden met de geleidelijke verhoging (gedurende tien jaar). De AOV moet niet alleen voor de huidige generatie gewaarborgd worden, maar ook voor toekomstige generaties, benadrukt Atia.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top