Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Arubaanse politie wordt strenger

5 NOVEMBER 2013

Oranjestad – De politie gaat voortaan direct bekeuringen uitschrijven aan mensen die zich schuldig maken aan onoplettend rijgedrag of het dumpen van afval. Een efficiëntere werkwijze in het boetebeleid en betere samenwerking tussen politie en het Openbaar Ministerie (OM) zorgen ervoor dat de boetes op zeer korte termijn betaald moeten worden.

De politie is bezig veranderingen door te voeren om tot een efficiëntere werkwijze te komen. Het uitschrijven van bekeuringen was altijd een tijdrovend karwei, omdat de desbetreffende agent het hele proces-verbaal moest uittypen. Voortaan is dat niet meer nodig. Het nieuwe ‘bonnenboekje’ geeft de mogelijkheid om de overtreder een kopie te overhandigen en een andere kopie aan het OM door te geven. Die is immers verantwoordelijk voor de inning van de boetes en kan dat zo veel sneller doen.  Een andere verandering bij de werkwijze van de politie is dat er meer aandacht komt voor preventie.

Nu treden agenten alleen overtredingen. Uit onderzoek blijkt echter dat veel aanrijdingen worden voorafgegaan door onoplettend rijgedrag. Mensen remmen bijvoorbeeld niet af voor een gevaarlijke kruising. Tony Yearwood, chef van dienst van de Politiewacht in Oranjestad legt uit dat dat ook al een overtreding is, maar dat daar in het verleden niet tegen werd opgetreden. Voortaan worden mensen daarvoor wel aangehouden en beboet.”

Yearwood geeft aan dat voor- taan ook meer gelet gaat worden op vervuiling. ,,Er zijn wetten die bepalen dat je geen afval op straat mag gooien. Toch gebeurt het aan de lopende band. Daar gaan we voortaan tegen optreden.” Ook zullen mensen die ’s nachts op straat zijn beter in de gaten worden gehouden om zo criminaliteit te voorkomen. Vooral rond de bekende hang- plekken zal vaker worden gecontroleerd.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top