Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Amigu di Tera: Integrale aanpak woonwijken

18 mei 2017

Willemstad – Amigu di Tera vindt dat de overheid moet komen met een integrale aanpak van de decennialange verwaarlozing van de bestaande woonwijken in Willemstad, in plaats van door te gaan met de ongeremde uitbreiding van het stedelijk gebied ten koste van de natuur en aangewezen landbouwgronden.

Dat schrijft de organisatie in een op 16 juli 2015 aan de toenmalige minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Suzy Camelia-Römer overhandigd praatstuk genaamd ‘Wonen op Curaçao’.

Volgens de stichting moet de concentratie van de (woning)bouw in Groot Willemstad consequent worden doorgevoerd. Volgens Amigu di Tera zijn er 150 verwaarloosde woonwijken en de restauratie van verwaarloosde woningen moet snel ter hand genomen worden en op grote schaal worden aangepakt. De binnenstad moet worden ge(re)vitaliseerd en de woonfunctie moet worden bevorderd. Dit moet worden ingepast in een integraal beleid dat aansluit op andere pogingen om de sociale situatie en veiligheid in de woonwijken te verbeteren.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top