Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Amerikaanse ambassade steunt hiv/aids programma’s in Suriname

15/05/2013

PARAMARIBO – Ambassadeur Jay Anania benadrukte gisteren op de persconferentie dat hiv/aids wereldwijd een groot probleem blijft. Volgens hem is het daarom belangrijk om steeds opnieuw te investeren in voorlichting en preventie.

Vijf organisaties krijgen de komende zeven maanden financiële steun van de Amerikaanse ambassade voor het geven van hiv/aids-voorlichting. De bedoeling is dat ze hun specifieke doelgroepen informeren over het virus. “Jongeren worden steeds kritischer, dus we zoeken steeds naar nieuwe manieren om onze informatie te presenteren”, legt Jennifer Zuidveen, directeur van Stichting ProHealth, uit.

Dat doet de regering van de Verenigde Staten jaarlijks met de sponsoring van lokale organisaties als onderdeel van het ‘President’s Emergency Plan for AIDS Relief’ (Pepfar).

De ambassade heeft vijf uiteenlopende organisaties geselecteerd, omdat de problematiek van hiv en aids vanuit verschillende hoeken aangepakt moet worden. Nickerie AIDS Team, Caribbean Education Institute, The Suriname Business Coalition Against HIV/AIDS, Stichting Liefdevolle Handen en Stichting ProHealth zijn dit jaar in aanmerking gekomen voor het project. Gezamenlijk hebben zij 33.655 US dollar ontvangen.

Jongeren

ProHealth richt zijn voorlichting speciaal op jongeren. De stichting zal tien scholen in de omgeving van Nieuw Weergevonden uitkiezen voor het project. De scholieren zullen in groepen moeten werken aan een toneelstuk over de ziekte. “Als kinderen een belangrijke rol spelen in de voorlichting, kunnen we onze boodschap beter overbrengen”, zegt Zuidveen. Haar stichting heeft vorig jaar ook al fondsen ontvangen van de ambassade. Van dat geld is er toen een dvd gemaakt, die uitgedeeld is op verschillende scholen op Latour.

Bedrijfsleven

Ook volwassenen moeten met de huidige donatie ingelicht worden over de ziekte. Suriname Business Coalition Against HIV/AIDS neemt het op zich het bedrijfsleven te informeren. Zij probeert stigmatisering en discriminatie van hiv/aids-patiënten tegen te gaan. Alle bedrijven die lid zijn van deze organisatie kunnen participeren in het project. “Maar er hebben zich slechts enkelen opgegeven”, klinkt programmanager Rita Bechoe betreurd.-.

Bron: de Ware Tijd

Share this page:
« Back
Back to Top