Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Alertheid ziekteuitbraak voorlopig van kracht in Suriname

26/03/2013

PARAMARIBO – De samenleving mag gerust zijn dat er geen groot gevaar is voor een uitbraak van gevaarlijke diarree, koorts en luchtweg ziektes. Boodschappers hebben onnodig paniekerig gereageerd op problemen in buurland Frans-Guyana. “Zowel onze medische diensten in het binnenland als de Fransen hebben aangegeven dat de situatie niet zo een vaart heeft genomen zoals mensen hebben beweerd”, benadrukt directeur Lesley Resida van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Toch zouden de gezondheidsdiensten en overige instanties als het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) van het leger “geen andere keus hebben dan om de situatie serieus op te vatten”, zegt hij verder.

In Frans-Guyana zijn negentien mensen uit de goudvelden in de omgeving van het dorp Maripasula ernstig ziek geworden. Het virus A-H1N1, een mildere maar toch gevaarlijke variant van de dodelijke H1N1 Influenza ziekte (luchtweg stoornissen) en de Shigellabacterie (darminfectie) zijn bij hun geconstateerd.

Volgens berichten uit het buurland kwam er één Braziliaan te ontvallen. Geruchten dat het om vijf doden gaat zijn niet officieel bevestigd. Toch blijven maatregelen in Suriname voorlopig van kracht.

“Wij zullen de bewegingen van passagiers tussen het gebied en het Zorg en Hoop-vliegveld blijven monitoren de komende twee weken om het zekere voor het onzekere te nemen”, aldus Resida.-.

Share this page:
« Back
Back to Top