Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Advies sociaal zekerheidsstelsel kost SRD 1,3 miljoen in Suriname

08/03/2013

PARAMARIBO – De regering moet KPMG Assurance Services 1,3 miljoen Surinaamse dollar betalen voor adviezen over het opzetten van een Sociaal Zekerheidsstelsel. Het contract met de consultant is eind vorig jaar getekend door Vivian Gordon, directeur van het kabinet van de vicepresident.

NPS-assembléelid Arthur Tjin-A-Tsoi heeft donderdag vragen hierover gesteld in het parlement, omdat er afgeweken wordt van het oorspronkelijk overeengekomen betalingsplan van acht termijnen. Het verschuldigde bedrag wordt nu in vier tranches betaald. Eind vorige maand stuurde de volksvertegenwoordiger ook een brief naar president Desi Bouterse, waarin hij om opheldering vroeg.

Tjin-A-Tsoi vindt het vreemd dat één dag nadat de eerste overeenkomst is getekend op 21 december 2012, een aanvulling wordt overeengekomen waarin het afwijkende betalingsschema is opgenomen. Indien dit pad wordt gevolgd, is de rekening van SRD 1,3 miljoen eind april dit jaar afbetaald. Dat er nu in vier tranches wordt betaald zonder dat volgens hem een duidelijke prestatie daartegenover staat, roept ook vraagtekens op.

Ook wil Tjin-A-Tsoi weten waarom KPMG in de arm is genomen voor het ontwikkelen van een sociaal zekerheidsstelsel, terwijl in het Tripartiet Overleg daar nog geen consensus over is bereikt.

Share this page:
« Back
Back to Top