Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Acht nieuwe officieren van justitie voor openbaar ministerie Suriname

21/02/2013

PARAMARIBO – Rechter Dinesh Sewratan heeft woensdag acht nieuwe officieren van justitie geïnstalleerd. Hiermee is volgens hoofdofficier Garcia Paragsing het tekort aan officieren voor een groot deel teruggedrongen.

De nieuwe officieren zijn Amar Autar, Manro Danning, Rolinne Gravenbeek, Reshna Jhinkoe, Rashree Koendan, Andjenie Rathipal, Bibian Tjin Liep Shie en Mureye Winter. Zij zijn nu waarnemend substituut officier van justitie.

Hoofdofficier Garcia Paragsing gaf aan blij te zijn met de aanvulling van acht officieren aan het Openbaar Ministerie. De werkdruk zal merkbaar afnemen en het tekort aan officieren kan niet langer “nijpend” genoemd worden. Zij verzocht de officieren tijdens de installatie zich in hun werk voorzichtig en terughoudend op te stellen.

Amar Autar vindt de installatie een enorme opluchting. “Je wordt een ander mens, zonder dat jij het doorhebt”, is de beschrijving, die nieuwbakken officier van justitie geeft aan de opleiding die hij heeft afgerond. Met name de vorming die met de opleiding gepaard gaat, verandert de student in een totaal ander mens volgens hem.

Autar heeft zich in zijn studieperiode met name gericht op cybercrime, terrorisme en grensoverschrijdende drugscriminaliteit.

Share this page:
« Back
Back to Top