Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Academisch Ziekenhuis Paramaribo neemt vernieuwde kamers in gebruik

04/11/2013

Paramaribo – Het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ziet er niet uit. Van voldoen aan de hedendaagse standaarden is er geen sprake. “Het kan klant- noch arbeidsvriendelijk genoemd worden”, zegt AZP-directeur Antoine Brahim. “We moeten eerlijk zijn en dit erkennen”, vindt hij. Daarom krijgt renovatie van dit deel van het ziekenhuis prioriteit in het strategisch plan van het bedrijf. De ziekenhuisleiding heeft vrijdag enkele modelkamers aan de media geshowd. De volledig vernieuwde kamers worden vandaag in gebruik genomen. Het ziekenhuis droomt van een totaal vernieuwd beddenhuis. Momenteel zijn er 490 bedden.

De ziekenhuisleiding heeft voor het komend jaar tien miljoen US dollar begroot voor rehabilitatie van het beddenhuis. Hoe dit project gefinancierd zal worden, is echter nog niet bekend. “Wij zoeken nog naar financiering”, zegt Brahim. Het project is via het ministerie van Volksgezondheid aan de regering voorgelegd voor financiering, maar de directie kijkt tegelijkertijd samen met de Centrale Bank van Suriname uit naar buitenlandse donoren. Op lange termijn zal er volgens de directie een totaal nieuw gebouw opgezet moeten worden.

Brahim weerlegt echter beweringen als zou het beddenhuis op instorten staan en de veiligheid van patiënten niet gegarandeerd zijn. “Het gebouw staat niet op instorten”, benadrukt de directeur. Hij erkent dat er dringende onderhoudswerkzaamheden moeten worden verricht. Door het ingenieursbureau IBT is vorig jaar een technische scan van het gebouw gemaakt. In hun rapport is aangegeven dat het pand sinds de bouw, vijftig jaar geleden, zeer slecht is onderhouden.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top