Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aanslagen vastgoedbelasting BES in januari verzonden

DINSDAG, 05 FEBRUARI 2013

KRALENDIJK — De Belastingdienst Caribisch Nederland maakt bekend dat de aanslagen vastgoedbelasting in afgelopen januari zijn verzonden.

Op de aanslag vastgoedbelasting staat het bedrag vermeld dat verschuldigd is aan vastgoedbelasting. Omdat de aanslag 2011 tegelijk met de aanslag 2012 wordt opgelegd, heeft de staatssecretaris het effectief tarief vastgesteld op 0,6 procent voor de jaren 2011 en 2012.

Vastgoedbelasting is bedoeld voor eigenaren van een tweede woning op Bonaire, Saba of St. Eustatius en voor niet-natuurlijke personen (lichamen) die onroerend goed bezitten.

Wie een eigen woning heeft en daar ook in woont of een woning huurt, betaalt geen vastgoedbelasting. Heeft iemand een tweede woning, dan is er een belastingvrije voet van 50.000 dollar van toepassing. Het kan voorkomen iemand een aanslag van 0 dollar ontvangt. Dat betekent dat de waarde van het onroerend goed dan minder of gelijk aan 50.000 dollar.

In de vastgoedbelasting zijn enkele vrijstellingen opgenomen, zoals ‘dormant property’ (braakliggende grond), als de eigenaar inwoner is van Caribisch Nederland, of een onroerende zaak die onderdeel uitmaakt van het ondernemingsvermogen van een eenmanszaak, bedrijfsmatig geëxploiteerde cultuurgrond voor land- en bosbouw en natuurterreinen.

Wie van mening is dat hij ten onterechte een aanslag heeft ontvangen, wordt verzocht contact op te nemen met het Belastingkantoor, via telefoonnummer 715-8585.

Meer informatie over vastgoedbelasting is te vinden op de website: www.belastingdienst-cn.nl. Ook kan een folder worden opgehaald bij een van de belastingkantoren.

Share this page:
« Back
Back to Top