Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aanpassingen systeem aangifte Douane Caribisch Nederland

VRIJDAG, 12 APRIL 2013

KRALENDIJK — Met ingang van 11 april zijn er twee aanpassingen doorgevoerd in het aangiftesysteem, Asycuda World van de douane. Eén aanpassing heeft te maken met de Java-versie die Asycuda World ondersteunt en de andere met de aanpassing van de maximale grootte van de bestanden die men in Asycuda World kan uploaden.

De aanpassingen gelden voor alle drie de eilanden: Saba, St. Eustatius en Bonaire en zullen zorgen voor een stabielere performance van Asycuda World.

Asycuda World wordt het beste ondersteund door het programma Java, versie 6, update 43. Nu kan het gebeuren dat de gebruikers van Asycuda World bij het opstarten van hun computer een melding krijgen dat ze een nieuwere versie van Java moeten downloaden. De douane adviseert om deze download te doen. Daarnaast kan men Java gewoon blijven updaten, de nieuwere Java-versie zal in dit geval naast de door Asycuda World te gebruiken versie 6, update 43, blijven doorlopen.

De grootte van de bestanden die men in Asycuda World kan uploaden is ook aangepast. Een enkel document mag maximaal 2MB zijn en per dossier mogen er maximaal vier documenten met een totaal van 8MB geüpload worden. Asycuda World gebruikers scannen regelmatig rekeningen in. Om te voorkomen dat de scan een zwaar document (meer dan de toegestane 2MB) wordt, adviseert de douane om niet op de hoogste kwaliteit te scannen, maar op een lagere kwaliteit.

Wie vragen heeft over Asycuda World, kan de Douane Caribisch Nederland telefonisch bereiken via het telefoonnummer 715 8585, toestel 8570.

Share this page:
« Back
Back to Top