Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aanhouding door digitaal vingerafdruksysteem in Suriname

09/12/20

PARAMARIBO – Het onlangs door het Korps Politie Suriname (KPS) in gebruik genomen digitaal vingerafdruksysteem werpt vruchten af. Al in de eerste week dat de vingerafdrukken, die in de loop der jaren op misdrijfplekken en van verdachten zijn afgenomen werden gedigitaliseerd, zijn positieve resultaten geboekt. Er zijn vijftien ‘matches’ gevonden en al één persoon gearresteerd, zegt VS-ambassadeur Jay Anania. Het systeem is recentelijk geïnstalleerd door deskundigen uit de VS.

Bij de lancering van de Suriname America Alumni Associatie afgelopen week belichtte de diplomaat onder andere de samenwerking tussen Suriname en de VS op het stuk van veiligheid. In samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank is een modern vingerafdrukkensysteem ter beschikking gekomen voor het politiekorps. Dit project is onderdeel van het Caribbean Basin Security Initiative, een programma dat de VS samen met Caribische landen uitvoert om de veiligheid in de regio te vergroten.

Het nieuwe systeem is een enorm hulpmiddel voor de politie, zegt ambassadeur Anania. Het KPS ziet nog met veel onopgeloste misdrijven, zogenoemde cold cases. Volgens Anania kan de politie nu met een druk op de knop vingerafdrukken van verdachten verifiëren. “Dit systeem zal helpen Suriname tot een veiliger land te maken”, stelde de diplomaat. Het is de bedoeling dat alle Caricom-landen hierover zullen beschikken. Zo wordt het voor hen makkelijker om na te gaan in hoeverre een Caricom-burger die in een ander lidland een misdrijf heeft gepleegd ook elders in de regio wordt gezocht voor criminele daden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top