Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aangifteprocedure bij invoer goederen BES-eilanden vereenvoudigd

ZATERDAG, 24 NOVEMBER 2012

KRALENDIJK — Het doen van aangifte voor de invoer van goederen op Bonaire, St. Eustatius en Saba is vanaf deze week eenvoudiger en sneller geworden. Dit komt doordat er bij de Belastingdienst Caribisch Nederland een koppeling gemaakt is tussen twee systemen. Dat meldt de Belastingdienst Caribisch Nederland.

Door de koppeling van het inningsysteem (GOS) van de Belastingdienst en het aangifte verwerkend systeem, Asycuda World van de Douane, komt er een stap in het aangifteproces te vervallen. Aangifte doen kan via de computer in het aangifte verwerkend systeem Asycuda World van de Douane. Daarop volgt een uitnodiging tot betaling (UTB). Vervolgens kan de betaling volgens de UTB bij de kassa van de Belastingdienst gedaan worden.

Door de koppeling van de twee systemen wordt de in GOS ingevoerde betaling automatisch doorgestuurd naar Asycuda World. Vervolgens kan men thuis of op de werkplek of bij de ‘booth’ bij de Belastingdienst de selectiviteit van de in te voeren goederen bekijken. De selectiviteit van de goederen geeft aan in welke mate de goederen gecontroleerd worden. Nadat de controle heeft plaatsgevonden kunnen de goederen opgehaald worden.

Share this page:
« Back
Back to Top