Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aangiftebiljetten Aruba voor het eerst op tijd verstuurd

DINSDAG 29 MEI 2012, ORANJESTAD — Na drie jaar te laat te zijn geweest, is het dit jaar de belastingdienst Siad gelukt om weer op tijd de aangiftebiljetten voor de inkomstenbelasting uit te geven. Vorig jaar gebeurde dat pas in september en het jaar ervoor in oktober. De in verhouding ‘vroege’ deadline van dit jaar blijkt dus echter gebruikelijk en is wat de belastingdienst probeert aan te houden.

Siad wil in april altijd de biljetten bij de belastingbetaler thuisbezorgd hebben. Twee maanden later moeten de biljetten dan weer ingevuld terug zijn. Maar de afgelopen jaren lukte dat dus niet. Dit heeft Siad-woordvoerder Meverly Romano-Kelly desgevraagd laten weten. Vanwege de ‘afhandeling van andere stukken’ die nog lagen, waren de deadlines de afgelopen jaren verlaat. Dit houdt verband met onder meer aanpassingen die gedaan moeten worden in de formulieren, de tijd die de drukker nodig heeft om alle formulieren weer te printen en adressen die gecontroleerd moeten worden.

Als dit in het begin van het jaar nog niet klaar was, de formulieren moeten namelijk in maart al verstuurd worden naar de klanten, werd er meestal gewacht tot na de zomervakantie, aldus de woordvoerder. Dit jaar bleek dus dat deze ‘interne processen’ op tijd waren afgerond en kon de aangifte inkomstenbelasting weer eerder worden verstuurd.

Siad stuurde alle pakketten dit jaar in maart naar de post zodat deze ervoor kon zorgen dat klanten de formulieren in april binnenkregen. “De post vraagt ook nog twee tot drie weken om alles te kunnen bezorgen.” Amigoe kreeg echter uit verschillende hoeken te horen dat personen hun formulieren onlangs pas binnenkregen of helemaal niet. Voor Kelly was dit nieuw, zij had nog niet over deze klachten gehoord. Wel geeft ze aan dat er elk jaar pakketten terugkomen omdat adressen bijvoorbeeld niet meer kloppen. “Wij vertrouwen op de post dat alles wordt bezorgd. Pakketten die niet konden worden bezorgd komen terug”, aldus de woordvoerder. Dan wordt uitgezocht waarom het pakket is teruggekomen. Maar hier gaat ook weer tijd in zitten, vertelt ze. Ze raadt personen dan ook aan die geen formulier hebben ontvangen en dit normaal wel krijgen, om een duplicaat aan te vragen om alsnog de deadline voor dit jaar van 4 juni te halen. Of direct om uitstel te vragen, want ook daarvoor geldt de deadline van 4 juni. “Dit kan gemakkelijk online.” Om te voorkomen dat klanten hun pakket niet krijgen, geeft ze aan dat alle wijzigingen in woon- of leefsituatie moeten worden doorgegeven bij Siad zelf. De belastingdienst gebruikt hiervoor dus niet de gegevens van Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo).

Share this page:
« Back
Back to Top