Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

30 miljoen dollar Venezolaans geld in nieuw zakenhotel

20 januari 2017

ORANJESTAD – De aantrekkingskracht van Aruba voor Venezolaanse zakenlui blijft toenemen. Gisteren was het startsein voor de bouw van een nieuw zakenhotel van 116 kamers naast de luchthaven van Aruba.

Het gaat om een eerste fase met een investering van ruim 30 miljoen dollar die in september 2018 klaar moet zijn. Dat zegt de Venezolaanse ondernemer Luis Cano, die al tien jaar zaken doet op Aruba. Het terrein stond al vele jaren in de verkoop maar er was geen interesse.

Luchthavendirecteur Jim Fazio is blij dat er daar nu eindelijk wordt ontwikkeld. “De wens voor een nieuwe commerciële zone bij de luchthaven is een grote stap dichterbij gekomen.”

Sinds 2013 heeft Aruba geen nieuw hotel erbij gekregen. Eerdere pogingen mislukten vanwege gebrek aan financiering door een lokale projectleider dan wel omdat een grote Spaanse investeerder zich terugtrok door de opstarting van de raffinaderij.

Focus op zakenmensen
Het zakenhotel Hyatt Place en de volgende fase om tot een nieuw commercieel en zakelijk centrum te komen is volgens Cano bedoeld voor het groeiend aantal zakenlui uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. “Zeker ook voor zakenmensen die op doorreis zijn van en naar Nederland.”

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top