Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

30.000 rijbewijzen worden jaarlijks verlengd in Suriname

17/04/2013

PARAMARIBO – De afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) kampt met enorme drukte. Volgens de chef van de afdeling, Guno Leeuwin, doet deze drukte zich voor omdat jaarlijks voor 30.000 rijbewijshouders de cyclus van tien jaar verloopt waardoor verlenging vereist is.

Dagelijks komen ongeveer 300 personen over de vloer. Dezer dagen is het echter drukker dan normaal. “Personen die niet opgeroepen zijn en van wie niet verwacht wordt dat ze zich naar de afdeling begeven, komen om hun rijbewijs op te halen of te vernieuwen. Ze denken dat er een campagne voor rijbewijzen gevoerd wordt”, vermoedt de chef.

Naast deze groep moet de politie ook de pasgeslaagden voorzien. Leeuwin geeft aan dat de afdeling extra personeel heeft ingezet om de drukte het hoofd te bieden.

Drukte

“Het heeft geen zin om u twee tot drie maanden voordat het rijbewijs vervalt aan te melden. Daardoor ontstaat er een onnodige drukte.” De chef drukt personen op het hart om zich een dag voordat het rijbewijs vervalt aan te melden.

Leeuwin heeft informatie dat mensen opzettelijk het rijbewijs hebben vernield om in aanmerking te komen voor het rijbewijs in bankpasformaat.

Inspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting geeft aan dat pas als de politie door haar voorraad rijbewijzen heen is, zij ertoe over zal gaan bij verlenging de rijpas te verstrekken.

De afdelingschef benadrukt expliciet dat er op dit moment geen rijbewijzen worden vervangen, maar slechts worden verlengd.

Spreiding

De politie zal werken aan het systeem en aan een betere spreiding van de periodes. Bepaalde periodes zullen worden ingekort om een betere differentiatie te krijgen, waardoor niet iedereen zich in dezelfde periode aanmeldt. Zo zullen in de toekomst rijbewijzen waarvan de geldigheidsduur minder dan tien jaar is worden uitgegeven.-.

Share this page:
« Back
Back to Top