Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

20.000 on- en min vermogenden krijgen voorlopige kaart

07/03/2017

PARAMARIBO – Van de ongeveer twintigduizend personen tussen 17 en 59 jaar die bij het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting geregistreerd staan als on- of minvermogend wordt de basis ziektekostenverzekering voor zes maanden verlengd. Het gaat om zij wiens verzekering is vervallen op 28 februari en 1 maart. Het verstrekken van de nieuwe pas is maandag begonnen op het hoofdkantoor van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat en alle filialen landelijk.

Het ministerie is bezig met het opschonen van zijn bestand, maar omdat het om duizenden personen gaat, is het er nog niet klaar mee. Vandaar het besluit om de verzekering voorlopig met zes maanden te verlengen. Het kan gebeuren dat nog voordat deze periode is verstreken, mensen uit het bestand worden verwijderd, omdat hun persoonlijke situatie positief is veranderd.

Het hoofd van de Juridische Dienst van de stichting, Jolanda Pronk, heeft desgevraagd tegen de krant gezegd dat maandag ruim drieduizend verzekeringspasjes zijn verstrekt. Het is de bedoeling het project deze week af te ronden.

Om de grote drukte van mensen die zich aanmelden aan te kunnen en een vlotte gang van zaken te bevorderen zijn er zowel op het hoofdkantoor als bij de filialen speciale voorzieningen getroffen. De grootste drukte was bij het hoofdkantoor, maar ook bij de filialen was het aanmerkelijk drukker dan anders.

De groep on- en minvermogenden die in aanmerking komen voor een verzekering ten laste van de staat is ongeveer zestigduizend, verdeeld over vier verzekeringsmaatschappijen: SZF, Self Reliance, Assuria en Parsasco. In september en december vorig jaar heeft het SZF deze hele groep overgenomen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top