Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nabestaanden Mitch Henriquez eisen bekendmaking namen agenten

20 maart 2017

DEN HAAG – De nabestaanden van Mitch Henriquez eisen bekendmaking van alle namen van de vijf verdachte agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van de Arubaanse toerist in 2015. Vrijdag dient er hierover een spoedzaak bij de rechtbank.

Volgens raadsman Richard Korver dreigt de inhoudelijk strafzaak in april ‘een spookproces’ te worden. De nabestaanden willen de bekendmaking van de namen afdwingen, zodat hun advocaat ‘gedegen onderzoek’ kan doen naar de agenten en hun verleden.

Ondanks protest van de nabestaanden wil Justitie de betrokken agenten zo veel mogelijk anoniem houden, ook in alle dossiers van de strafzaak, omdat de veiligheid van de agenten en hun familie op het spel staan. Zij worden daarom volledig afgeschermd in de rechtbank; hun stem wordt vervormd.

De nabestaanden vinden het zacht gezegd ‘heel vervelend’ dat zij alles uit de kast moeten halen om een ‘fatsoenlijk proces’ te krijgen. “Als je niet eens kunt controleren of degene die de misdraging heeft begaan ook degene is die voor de rechter zit, wordt het wel moeizaam”, aldus de advocaat van de familie.

Inhoudelijke behandeling
Justitie heeft besloten om alleen twee van de vijf betrokken agenten te vervolgen. Eind maart zal het gerechtshof bekendmaken of de andere drie agenten alsnog vervolgd zullen worden.

Op 6 april begint de inhoudelijke behandeling van de zaak en daar zijn vijf dagen voor uitgetrokken. Het is de bedoeling dat er de rechtbank op 9 mei uitspraak doet.

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top