Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Luchthaven Aruba voor 200 miljoen dollar uitgebreid

29 mei 2017

De internationale luchthaven Koningin Beatrix van Aruba wordt voor 200 miljoen dollar uitgebreid om de groeiende passagiersaantallen te kunnen verwerken.

​Een dochterbedrijf van het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is door de Arubaanse luchthavenautoriteiten ingehuurd voor het ontwerp.

De luchthaven van Aruba heeft met jaarlijks 2,6 miljoen passagiers zijn plafond bereikt en daarom moet de capaciteit worden uitgebreid.

Het gaat om een vernieuwing en uitbreiding van de incheckfaciliteiten, de bagagesystemen en een verbetering van de veiligheidscontroles. Daarnaast komt er een groter aanbod aan winkels en horecagelegenheden, plus verbeterde verblijfsruimten en -voorzieningen voor reizigers. De luchthaven moet ook duurzamer worden.

Het dochteronderdeel NACO van Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbreiding en de herontwikkeling en krijgt de leiding over het aanbestedingsproces. De werkzaamheden staan gepland voor de komende vier jaar.

Bron: NU.nl

Share this page:
« Back
Back to Top